Persbericht kermis

Kermisstad Bergen op Zoom krijgt eindelijk weer een kermis

 

Alle seinen staan op groen voor kermisondernemer Frank Vale om vanaf 2 juli tot en met 11 juli een kermis te kunnen gaan organiseren op het evenemententerrein aan de Boulevard. Na bijna anderhalf jaar met coronaperikelen kan er eindelijk weer een kermis bezocht worden in kermisstad Bergen op Zoom, thuishaven van vele kermisfamilies. “We snakken ernaar om onze business weer op te bouwen, bezoekers te verwelkomen en de vertrouwde kermisgeluiden weer te laten horen. En dan nog wel in onze eigen stad.

Wij zijn er klaar voor”, aldus Frank Vale.

De Bergse burgemeester Frank Petter heeft woensdagochtend de vergunning voor het evenement afgegeven. Nog altijd met een aantal restricties die met Corona te maken hebben, maar het moet wel heel raar lopen wil de kermis op vrijdag 2 juli niet van start kunnen gaan.

 

‘Kermis Park’ noemt Vale de kermislocatie op de Boulevard. En die naam is niet verkeerd gekozen, want de kermis zal volledig in de hekken staan en bezoekers moeten worden geteld. Het maakt deze kermis ook meteen bijzonder, want nog nooit zijn er zoveel extra maatregelen nodig geweest om een kermis te draaien. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de richtlijnen die vanuit de centrale overheid gesteld worden voor het organiseren van evenementen.

Zo moeten bijvoorbeeld de 1,5 meter afstand en de hygiëne-maatregelen in acht worden genomen en moet er gebruik worden gemaakt van een camerateller om bezoekers te tellen. Op die manier wordt er alles aan gedaan om ervoor te waken dat er teveel mensen tegelijkertijd op het kermisterrein zullen zijn.

Kermisondernemer Frank Vale neemt dit alles voor lief en is al lang blij dat de attracties weer op kunnen starten.

“We zullen er alles aan doen om er op deze superlocatie een mooie kermis van te maken”, stelt hij.

 

Ook het gemeentebestuur onder aanvoering van burgemeester Frank Petter, is blij dat de versoepelingen nu leiden tot het opstarten van deze kermis. “We zijn ons ervan bewust dat dit een ontzettend zware tijd is geweest voor de kermisexploitanten. Lange tijd weinig of geen inkomsten en leven in grote onzekerheid. Maar dan nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel. Voor het Bergse college was het al snel een uitgemaakte zaak; Bergen op Zoom moet als een van de eerste plekken in het land weer een draaiende kermis hebben. En op dat punt staan we nu”, aldus de burgemeester van Bergen op Zoom.